Dirigent
Pieter Bosma

Dirigent Pieter Bosma (1981) studeerde psychologie aan de RuG en directie aan het Artez Conservatorium in Zwolle bij Alex Schillings. Ook volgde hij daar de minor koordirectie bij Jos Leussink. In de jaren daarna heeft Pieter zich verder door ontwikkeld door lessen orkest- operadirectie te volgen bij Antony Hermus, en koordirectielessen bij Geert Jan van Beieren aan de Leiderschaps Academie voor Dirigenten (LEAD). Daar ontmoette hij ook Chris Fictoor, die sindsdien zijn mentor is. Hij volgde masterclasses bij onder andere Antony Hermus, met het NJO en studenten van de Nationale Opera Academie, en bij Lior Shambadal in Berlijn.

Sinds 2006 is hij dirigent van tal van orkesten en koren in vele vormen. Zo was hij dirigent van ‘Groninger Studenten Orkest Mira’, en dirigeerde hij de opera ‘La Bohème’ van Puccini bij Opera op het Hogeland. Begonnen als orkestdirigent, is koordirectie de laatste jaren een steeds belangrijker onderdeel geworden van zijn praktijk. Naast ‘Operakoor Amadeus’ is hij momenteel verbonden aan ‘Kamerkoor Peize’ en een tweetal orkesten.

 

 

Repetitor
Miguel Teuling

 

Miguel Teuling (1999) kreeg op zesjarige leeftijd zijn eerste pianolessen. Hij vervolgde zijn studie bij Frans Douwe Slot op dertienjarige leeftijd. Hierna werd hij toegelaten op het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar hij zijn bacheloropleiding heeft afgerond in de klas onder leiding van Nata Tsvereli.
Sindsdien werkt hij als pianodocent in Heerenveen waar hij zowel beginners als gevorderden lesgeeft. Hij is sinds eind 2023 begonnen als repetitor van het Operakoor Amadeus in Leeuwarden.
“Mijn passie voor muziek is al er al vanaf jonge leeftijd. Na mooie jaren te hebben gehad op het conservatorium ben ik nu bezig met het vinden van mijn eigen weg in de muziekwereld. Het begeleiden en samenspelen met mensen heeft mij altijd ontzettend veel plezier opgeleverd en ben daarom erg dankbaar om dit mooie koor elke week te mogen begeleiden!”